Jakość ma znaczenie

Nie wszystkie octy są bogate w składniki odżywcze jak naturalny ocet jabłkowy wytwarzany za pomocą powolnej i długotrwałej metody. Przyśpieszanie procesu produkcji przy pomocy np. specjalnych bakterii octowych powoduje, że ocet zostaje pozbawiony jakichkolwiek właściwości.

Faktem jest, że najlepsze octu jabłkowe poddawane procesowi fermentacji w drewnianych beczkach, w których dojrzewają co najmniej przez pół roku. Tylko wtedy można osiągnąć idealny smak i uzyskać wszystkie pożądane właściwości.

Ocet posiada te same kluczowe składniki odżywcze, co produkt, z którego został wytworzony, jednak podczas procesu fermentacji pozyskuje dodatkowe składniki odżywcze, np. enzymy i aminokwasy.

Wiele osób uważa, że to właśnie naturalny proces fermentacji i produkcji odpowiada za różnorodne zdrowe właściwości octu jabłkowego.

Wysokogatunkowy ocet jabłkowy Ojca Mateusza – dojrzewa od kilku do kilkunastu miesięcy.

2 Komentarze

  1. wszystkie soki są mocno rozcieńczone z wodą z dodatkiem kilogramów słodzików. a i jeszcze jedno… miąższ w soku to zazwyczaj kapusta…

Odpowiedz na „~MarikaAnuluj pisanie odpowiedzi

Wymagane pola są oznaczone *.